Нд. Кві 28th, 2024
Генерал Валерій Залужний. Фото: wikimedia.comГенерал Валерій Залужний. Фото: wikimedia.com

У своєму виступі 7 березня президент Володимир Зеленський висловив своє ставлення до призначення колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного на посаду посланця в Великій Британії.

Про це йшлося у вечірньому зверненні президента.

Президент Зеленський підтвердив попереднє оголошення Міністерства закордонних справ щодо призначення Валерія Залужного на посаду. Зі слів глави держави, генерал Залужний сам виразив бажання спрямувати свої зусилля саме у сфері дипломатії. Міністерство закордонних справ України вже звернулося з відповідним запитом на затвердження.

Президент наголосив, що співпраця України з Британією має лише міцнішати. Так, він повідомив про зустріч із міністром оборони Сполученого Королівства Ґрантом Шаппсом, який перебував в Україні з візитом. Зеленський подякував за лідерство Британії в безпековій підтримці України.

Зі слів президента, на зустрічі обговорили майбутню співпрацю та встановили пріоритети: протиповітряна оборона, дальнобійна зброя, артилерія. Також обговорили питання поставок та спільного виробництва.

Зеленський наголосив, що мета співпраці забезпечити справедливість, щоб кожен причетний до війни росіянин та їхня терористична держава несли відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *