Нд. Кві 28th, 2024
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Фото: Вінницька ОВАГолова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Фото: Вінницька ОВА

Є можливість, що Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України, може стати новим головою Конституційного Суду України. Після відсторонення з посади Олександра Тупицького у літній період 2022 року, цей суд залишився без керівника, а тимчасово його обов’язки виконує Сергій Головатий.

Про це пише ZN.UA

За інформацією, наданою джерелами порталу у Конституційному суді, тема можливого переходу Руслана Стефанчука з Верховної Ради до Конституційного суду була активно обговорена восени. Є спекуляції, що він може бути висунутий на посаду згідно з квотою, призначеною президентом.

Цю інформацію також підтверджує директор Інституту держави і права Олександр Скрипнюк, який, до речі, був включений до президентської комісії з відбору кандидатів на посаду судді Конституційного суду.

Однак деякі народні депутати з фракції “Слуга народу“, які мають зв’язки з діяльністю Конституційного Суду, не підтверджували цю інформацію.

Джерело видання каже, що не слід виключати можливість переходу діючого спікера до Конституційного Суду. Воно переконане, що це може бути цікавим для Стефанчука. Це, принаймні, так стверджують його колеги.

Як відомо, 29 травня у Конституційному Суді з’явиться вакансія судді від президента. Виконуючому обов’язки голови Сергію Головатому виповниться 70 років. Згідно закону, після досягнення цього віку суддя має скласти повноваження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *