Пн. Тра 13th, 2024
Габріель Темін. Фото: YLEГабріель Темін. Фото: YLE

Суд у Фінляндії ухвалив перший в країні вирок бізнесменові за порушення європейських антиросійських санкцій. Про це пише газета Helsingin Sanomat.

Генерального директора фінських компаній Siberica та Luminor Габріеля Теміна засудили до дев’яти місяців умовного терміну за “злочин, пов’язаний з експортом оборонного обладнання”. Крім того, отримана ним під час скоєння злочину вигода у розмірі 11 тисяч євро буде конфіскована на користь держави.

Темін – громадянин Франції, який з 1991 року постійно проживає у Фінляндії. Його ув’язнили у вересні 2023 року за підозрою у грубому порушенні санкційного законодавства. Зокрема, його звинуватили у експорті до Росії безпілотників, які використовуються у війні проти України. У результаті суд відхилив ці звинувачення, проте визнав його винним у експорті інструментів на суму кілька тисяч євро з Німеччини до Росії. На митниці місцем призначення товару було вказано Казахстан, проте дані, виявлені в інформаційній системі Siberica, показали, що насправді товар пішов у Санкт-Петербург.

Siberica та Luminor, а також їх виконавчий директор включені до списку санкцій США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *