Нд. Тра 12th, 2024
Віталій Волочай. Фото: LiquipediaВіталій Волочай. Фото: Liquipedia

Фінансування компанії Maincast було першою інвестицією підприємця Максима Кріппи в кіберспорт. Ця сфера сподобалася йому, і вже через два роки він придбав команду NaVi.

Кіберспортивний коментатор Віталій Волочай (V1lat), який є одним із власників студії Maincast, розповів про це для YouTube-каналу “Пряма червона”, пише Dev.ua.

Він поділився, що через два місяці після створення Maincast Кріппа вирішив інвестувати в проєкт, якому потрібні були додаткові кошти.

На той момент у компанії вже були офіс, обладнання та команда, але їй не вистачало фінансів для ефективної роботи. Волочай активно вів пошук інвесторів і завдяки переговорам з Кріппою зміг переконати його в тому, що інвестиції в кіберспорт мають велике майбутнє.

Максим Кріппа – власник NaVi

Як додав Волочай, Кріппа зробив значний внесок у розвиток Maincast, що потім посприяло його рішенню придбати кіберспортивну команду NaVi.

Співвласник Maincast підтвердив, що Кріппа не є публічною особою, і це дивує Волочая.

Нагадаємо, що Максим Кріппа став офіційним власником NaVi у 2022 році. Він придбав команду в її засновника – Олександра Кохановського.

Крім того, підприємець володіє студією з розробки ігор GSC Game World та бізнес-центром “Парус” у Києві. Також він виступив інвестором низк компаній в IT-сфері та нерухомості.

Що стосується Maincast, то ця студія фактично є монополістом у сфері трансляцій кіберспортивних подій українською мовою. За даними Esports Charts, у 2023 році канали студії Maincast згенерували понад 93% годин переглядів таких трансляцій українською мовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *