Пт. Лип 5th, 2024
Найбільшу кількість дезертирів зафіксували у 8-ій загальновійськовій армії РФ. Фото: rubryka.

У лавах військового південного округу РФ спостерігається високий рівень дезертирства. Безумовне лідерство наразі утримує 8-а загальновійськова російська армія. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За інформацією українських розвідників, загальна кількість втікачів у підрозділах південного округу досягла 18 тисяч військових.

Дві третини з цієї кількості, 12 тисяч військовослужбовців втекли з 8-ої загальновійськової армії Росії. Вона бере участь у бойових діях на сході України.

«Орієнтовно 10 тисяч з них призвані Кремлем через мобілізацію. Решта 2 тисячі ― контрактники», – розповіли у ГУР

Також повідомляється, що приблизно 2,5 тисячі російських військових самовільно покинули лави 58-ої загальновійськовій армії, яка також входить до південного округу.

За даними британської розвідки, з початку мобілізації, що триває у РФ з вересня 2022 року, з російської армії втекло 7 400 військових. Найбільшу кількість випадків зафіксували у Московській області – 496. Відзначається, що дезертирів здебільшого ловлять, судять і знов відправляють на війну. У березні цього року російські суди винесли рекордну кількість вироків по дезертирах – 684.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *