Пн. Лип 1st, 2024

Супутниковий інтернет Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX більше не доступний російським військовим, що воюють в Україні. Про це сказав помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Плам в інтерв’ю Bloomberg.

За словами посадовця, було знайдене рішення, що дозволило заблокувати використання росіянами терміналів Starlink. Вирішити проблему вдалося сумісними зусиллями представників Пентагону, України та компанії SpaceX.

«На даний момент ми успішно протидіємо російському використанню», – сказав Джон Плам.

Він відмовився від коментарів щодо конкретних тактик, методів чи процедур, які застосовуються для припинення використання росіянами терміналів Starlink.

Джон Плам переконаний, що Росія намагатиметься відновити доступ до супутникового інтернету як Starlink, так і інших комерційних систем.

Як відзначає видання, на онлайн-платформах, наприклад, Ozon продовжують рекламувати термінали Starlink для продажу в РФ. Покупців попереджають, що у центральній частині Росії зв’язок не доступний, а поблизу прикордоння і на окупованих територіях України.

Повідомляється, що приблизно з 6 травня користувачі почали скаржитися на серйозні проблеми зі зв’язком. Щоб їх вирішити, один з продавців пропонував перейти на більш дорогий глобальний тарифний план. Чи допоміг цей маневр відновити якісний зв’язок, встановити не вдалося, констатує Bloomberg.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *