Сб. Лип 27th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: abcnews

Президент Володимир Зеленський вважає недоцільним обмеження, запроваджені партнерами на застосування їх зброї для ударів по Росії. Таку думку гарант висловив під час спілкування з журналістами, повідомляє «Радіо Свобода».

Удари по об’єктах на території РФ Володимир Зеленський вважає превентивним заходом. На кшталт санкцій, на яких Україна наполягала напередодні широкомасштабного російського вторгнення.

«Я не вважаю, що повинні бути якісь заборони, тому що це не про наступ української армії з використанням західної зброї на територію Росії. Це – захист», – сказав президент.

Він відзначив, що прикордонні з Україною російські території «зі зрозумілих причин» стали сірою зоною. Цивільних мешканців там майже немає.

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) дорікнули США за заборону Україні атакувати з американської зброї об’єкти на території РФ. На переконання експертів ISW, така заборона дозволила росіянам накопичити сили у прикордонні з Харківською областю. А також розмістити там літаки, які керованими авіабомбами руйнують українські позиції та цивільну інфраструктуру Харківщини.

Нагадаємо, заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу 16 травня сказала, що військова допомога, яку США надають Україні, може бути задіяна лише в межах українських територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *