Чт. Сер 22nd, 2024
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Фото: pap.pl

Ініціативу про збиття російських ракет в небі над Україною, які летять у напрямку Польщі, можна реалізувати лише за згоди НАТО. Про це сказав глава польського Міноборони Владислав Косіняк-Камиш в коментарях Польському радіо.

За словами міністра, Київ тривалий час висловлював сподівання, щоб російські ракети, які летять в бік західного кордону України, збивали з території країн Альянсу.

Реалізація такої ініціативи потребує згоди всіх учасників блоку, сказав польський урядовець. Проте наразі в НАТО немає консенсусу у цьому питанні. Польща, як відзначив міністр, одноосібно не буде ухвалювати таке рішення.

Владислав Косіняк-Камиш також нагадав позицію адміністрації Джо Байдена, яка намагається уникнути ескалації конфлікту.

Міністр додав, що на повітряні цілі в небі над Польщею вітчизняні ППО реагуватимуть інакше.

«Звичайно, існують інші процедури щодо ракет на території Республіки. Тоді це наше рішення”, – підкреслив він», – сказав глава польського Міноборони.

Відзначимо, що російська ракета провела 39 секунд в повітряному просторі Польщі. Це сталося під час масованої ракетної атаки по Україні, яку росіяни здійснили у ніч на неділю 24 березня 2024 року.

За об’єктом спостерігав радар, також підіймали військові літаки Польщі та НАТО. Однак російську ракету не збили. Вона залишила польський авіапростір та повернулася до України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *