Пн. Вер 16th, 2024
Карлос Дель Торо. Фото: REUTERSКарлос Дель Торо. Фото: REUTERS

Глава військово-морських сил США Карлос Дель Торо не дотримався норм закону про обмежену політичну діяльність федеральних службовців. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на Управління спеціального прокурора.

Зазначимо, що у Сполучених Штатах федеральні службовці підпадають під дію закону Гетча. Згідно з його положеннями, для посадовців обмежені деякі політичні дії, аби створити максимально незалежне управління від впливу партії. Їм забороняється користуватися своїми службовими повноваженнями, аби вплинути на результати виборів.

Втім, у січні 2024 року рамках відрядження до Лондона Дель Торо наголосив, що має впевненість у тому, що американці підтримають кандидатуру Джо Байдена на другий президентський термін.

Незалежне федеральне слідче та прокурорське агентство заявило, що того ж дня міністр дав інтерв’ю виданню ВВС. Там він висловився щодо участі Дональда Трампа у виборах. Спеціальний прокурор Хемптон Деллінгер зауважив, що під час офіційної поїздки, яка оплачена платниками податків, Дель Торо закликав громадян підтримати одного кандидата на майбутніх виборах лідера США.

Правоохоронці кажуть, що цим він перейшов межі норм закону Гетча. Делінгер додав, що це тривожний знак, оскільки очільник відомства визнавав, що військова служба та партійна політика не повинні змішуватися.

У коментарях для наглядового органу Дель Торо розповів, що мав намір обговорити важливість міцних міжнародних альянсів. Він наголосив, що йому слід було обійтися без конкретних імен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *