Нд. Жов 6th, 2024
Шалва Папуашвілі. Фото: Детектор МедіаШалва Папуашвілі. Фото: Детектор Медіа

Спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі підписав закони, що значно обмежують права ЛГБТ-спільноти.

Про це інформує видання «Ехо Кавказу».

Закон має назву «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх». Його та поправки ще до 18 законів запропонувала керівна партія «Грузинська мрія».

Згідно з положеннями передбачена заборона на реєстрацію інших шлюбів, окрім союзу чоловіка і жінки, усиновлення неповнолітніх гомосексуальними парами.

Також законодавством не дозволяються операції, що допомагають трансгендерному переходу. Певною мірою положення документа копіюють російський закон про «заборону пропаганди ЛГБТ».

За словами спікера, підписані закони захищають найцінніше для людини — сімʼю та дітей. Тож відмову президентки Саломе Зурабішвілі погодити документи він вважає символічною.

Втім, політик додав, що толерантність завжди була і буде відмінною рисою грузинського народу. Натомість громадянам слід усвідомити, що ця якість означає життя поруч на основі взаємної поваги, а не порушення громадянського спокою, ігноруючи переконання і цінності інших людей.

Він зауважив, що закон – це не тимчасові чи мінливі ідеї, а транслювання здорового глузду, історії, християнських, грузинських та європейських цінностей.

Натомість такі ЛГБТ-закони розкритикували у Євросоюзі, адже це сприятиме дискримінації спільноти в суспільстві та Грузії загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *