Пт. Жов 18th, 2024
Державний департамент США. Фото: cyberscoop.com

США ігноруватимуть інавгурацію Володимира Путіна, але визнають його президентом Росії. Про це сказав офіційний представник Держдепартаменту США Меттью Міллер під час брифінгу 6 травня.

За словами Міллера, Сполучені Штати не вважають цьогорічні президентські вибори у РФ чесними та вільними.

«Але він (Путін) президент Росії і продовжить працювати у цій ролі, – сказав представник Держдепу.

Він додав, що на інавгурації Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня, представника Сполучених Штатів не буде.

Відзначимо, що так звані вибори російського президента відбулися 15-17 березня 2024 року. Під час цього дійства були зафіксовані численні порушення, зокрема, вкиди бюлетенів.

Голосування всупереч нормам міжнародного права відбулося і на тимчасово окупованих територіях України. Зважаючи на ці обставини Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію з закликом не визнавати Путіна легітимним президентом РФ.

В МЗС України інавгурацію російського диктатора назвали ілюзією законності і також закликали світову спільноту не визнавати результати березневих виборів у РФ, а Путіна – законно обраним президентом.

Більшість цивілізованих країн ігнорують заплановану на 7 травня путінську інавгурацію. За інформацією Reuters, учасниками ілюзії законності у Кремлі стануть представники 7 західних країн. Серед них – Франція, Угорщина, Словаччина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *