Нд. Вер 29th, 2024

Нові санкції ЄС спрямовані на боротьбу з обходом запроваджених раніше, а також містять обмежувальні заходи стосовно важливих секторів економіки РФ, зокрема, енергетики, фінансів та торгівлі. Про це повідомляється на сайті Євроради.

Згідно з повідомленням, новий, 14-ий пакет санкцій було схвалено у понеділок, 24 червня. Він передбачає введення обмежувальних заходів стосовно 116 людей та компаній причому не тільки російських. Вони торкнуться підприємств з Китаю, Туреччини, Киргизстану, Казахстану та ОАЕ.

До санкційного списку, за інформацією російських медіа, також потрапили Іван Охлобистін, співаки Поліна Гагаріна та Шаман і фонд імені Ахмата Кадирова.

Як повідомили у Єврораді, 14-ий пакет санкції також містить наступні заходи:

  • Забороняється реекспорт російського скрапленого природного газу у портах та водах ЄС. При цьому імпорт СПГ з Росії до країн євроблоку продовжиться.
  • Забороняється фінансування, а також надання товарів, технологій і послуг для завершення будівництва СПГ-проектів, таких як «Арктик СПГ 2» і «Мурманськ СПГ».
  • Вводиться заборона на використання «Системи передачі фінансових повідомлень». Це спеціальний інструмент, розроблений у Центробанку РФ для нейтралізації обмежувальних заходів.
  • Запроваджуються обмеження стосовно деяких кредитно-фінансових установ та постачальників криптовалют, створених за межами ЄС. Операції з ними забороняються, якщо вказані фінансові дії спрямованні на підтримку оборонно-промислової бази РФ.
  • Забороняється Росії та її проксі фінансувати європейські політичні партії, фонди, інститути, медіа та НКО.
  • Запроваджується заборона на імпорт російського гелію та експорт у РФ марганцевих руд.
  • Забороняється здійснювати будь-які приватні та чартерні авіаперельоти в інтересах російських фізичних і юридичних осіб. Наприклад, приватні літаки не зможуть літати на курорти або перевозити співробітників компаній на ділові зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *