Пт. Жов 18th, 2024
Дональд Трамп. Фото: Getty ImagesДональд Трамп. Фото: Getty Images

На контрольно-пропускному пункті біля проведення мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа правоохоронці затримали чоловіка зі зарядженим пістолетом та фальшивими документами.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Мітинг лідера республіканців проходив у Коачеллі, на схід від Лос-Анджелесу, США. Поліція затримала 49-річного чоловіка, мешканця Лас-Вегасу. Він приїхав на незареєстрованому чорному легковому авто, яке мало саморобний номерний знак.

Підозрюваному вдалося перетнути зовнішній кордон безпеки, але на внутрішньому периметрі його зупинили помічники шерифа, які охороняли територію. Вже ближче до самого мітингу був ще один пропускний пункт – його контролювала Секретна служба.

Водій позашляховика назвав себе журналістом, але правоохоронці не побачили відповідного посвідчення. Втім, помітили, що у салоні автомобіля був безлад. Тож вони розпочали обшуки, у рамках яких вилучили зброю і боєприпаси, а також кілька паспортів і водійських посвідчень на різні імена.

Чоловіка затримали ввечері 12 жовтня за місцевим часом (за Києвом це вранці 13 жовтня) у підозрі за володіння зарядженою вогнепальною зброєю і магазином великої місткості. У той же день за підозрюваного внесли заставу, сумою 5 тисяч доларів. Суд у цій справі запланували на 2 січня 2025 року.

Як зазначили у місцевій поліції, відповідний інцидент не мав впливу на безпеку Дональда Трампа та відвідувачів події.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *