Сб. Лип 27th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: УНІАН

Україна довела, що вміє боротися і здатна здолати Росію на полі бою. Однак перемоги не здобуваються дефіцитами. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час відеовиступу на Дельфійському економічному форумі.

За словами Зеленського, Україна не просить надто багато. Для захисту українських міст від російських бомбардувань необхідно декілька десятків систем ППО та достатня кількість сучасних винищувачів. Щоб відтісняти ворога з української землі і повертати туди нормальне життя, потрібна артилерія.

Український президент також підкреслив важливість тиску на РФ, який не дозволить володарю Кремля збільшувати свій воєнний потенціал. Йдеться про збільшення санкцій, конфіскацію путінських активів і нуль толерантності дезінформації з Росії.

На переконання Володимира Зеленського, всі ці заходи цілком реалістичні. Вони залежать лише від політичної волі союзників України.

Зеленський додав, що світі існує дефіцит рішень, який заповнює своєю агресією Путін. І цей дефіцит занадто затягується, впевнений глава української держави.

«Можна перемогти в цій війні. Але не дефіцитами здобувається перемога», – підкреслив Володимир Зеленський.

Він відзначив, що Україна разом з партнерами має побачити перемогу над російським терором.

IX щорічний Дельфійський економічний форум проводитимуть 10-13 квітня 2024 року у місті Дельфи (Греція). У заході братимуть участь президенти Греції, Чорногорії та Словенії, а також політики та експерти з США, Іспанії, Саудівської Аравії Єгипту та низки інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *