Ср. Чер 26th, 2024

Володимира Путіна, який розв’язав війну в Україні, не цікавить пропозиція про припинення бойових дій на час проведення Олімпіади. Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю CNBC.

Макрон нагадав, що перемир’я під час Олімпійських ігор – це традиція. Французький лідер впевнений, що Олімпійські ігри можна задіти як інструмент. Їх можна використати, щоб досягти прогресу на шляху до миру. І водночас – для посилення тиску на тих, хто розпочав війну.

Окрім цього, на переконання Емманюеля Макрона, Олімпіада може стати хорошою нагодою для поліпшення зв’язків з Китаєм.

Проте ініціатива Макрона про припинення бойових дій на час Олімпіади не зацікавила Володимира Путіна. За словами французького президента, російський диктатор не відреагував на цю пропозицію.

«Отже, для всіх у світі все зрозуміло. Це він вирішив розпочати цю війну, і він не готовий до миру», – сказав французький лідер.

Раніше президент Володимир Зеленський, коментуючи ініціативу Емманюеля Макрона про «олімпійське перемир’я» нагадав, що схожі домовленості вже були. Але вони не працюють з Росією. За словами Зеленського, чергове перемир’я не завадить ворогу накопичити сили, а потім здійснити наступ.

Відзначимо, що Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну між Олімпійськими та Паралімпійськими іграми в Китаї. Як повідомили в Міжнародному олімпійському комітеті, у цей час тривало олімпійське перемир’я. У МОК рішуче засудили порушення олімпійського перемир’я, здійснене російським урядом.

За рішенням МОК, російські та білоруські спортсмени можуть брати участь в Олімпіаді-2024, яку проведуть в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Однак лише під нейтральним прапором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *