Сб. Вер 28th, 2024

Влада Китаю порадила західному військовому альянсу не розпалювати «конфлікт в Україні», а зробити щось дієве для його врегулювання. Про це заявив речник китайського МЗС Лінь Цзянь на брифінгу 18 червня, повідомляє The Guardian.

Видання відзначає, що в Китаї розв’язану Росією війну проти України розглядають як її представив Володимир Путін – крок проти розширення НАТО.

Влада КНР вперто називає війну в Україні «конфліктом» або «кризою». Також постійно наголошує, що переговори єдина можливість для її розв’язання, просуваючи при цьому свій мирний план.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг неодноразово наголошував, що внесок КНР у війну проти України значно більший, ніж намагається продемонструвати Пекін.

За твердженням керівника Альянсу, Китай охоче підживлює військову машину Кремля, торік забезпечивши 90% російського імпорту електроніки. Ці товари Москва використала для виготовлення ракет, танків і літаків.

Напередодні Єнс Столтенберг закликав Захід не миритися з політикою Китаю, який водночас і підживлює війну і намагається уникнути санкцій.

Відповідь Китаю, як відзначає The Guardian, не забарилася.

«Ми радимо (НАТО) припинити перекладати провину і сіяти розбрат, не підливати масла у вогонь і не розпалювати конфронтацію, а зробити щось практичне для політичного врегулювання кризи», – сказав речник китайського МЗС Лінь Цзянь.

Відзначимо, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також критикувала Пекін за підтримку РФ у війні проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *