Сб. Лип 27th, 2024

Найбільший пакет військової допомоги Україні, про який уряд Швеції оголосив 29 травня, містить два літаки-розвідники ACS 890. Про це повідомив речник шведського прем’єр-міністра Том Самуельссон.

Згідно з повідомленням розмір пакета становить 1,16 млрд євро (1,26 млрд долл).

«Пакет включає два літаки повітряного спостереження й управління (ACS 890), які допоможуть Україні виявляти цілі на великій відстані», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що Україна завдяки Швеції вперше отримає літаки, здатні виявляти ворожі цілі на дальніх підступах. Функціонально ACS 890 це радари, на кшталт розроблених в радянські часи А-50, які має на озброєнні армія РФ.

За словами речника Повітряних Сил ЗСУ Іллі Євлаша, ACS 890 мають купу можливостей. Окрім виявлення ворожих цілей, таких, як ракети, літаки, вони здатні фіксувати радіолокаційні станції. А також виявляти «шахеди», які намагаються стати непомітними, користуючись особливостями місцевості. Наприклад, сховатися, у гирлах річок.

Нагадаємо, 29 травня уряд Швеції оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні. Він має задовольнити нагальні потреби ЗСУ, зокрема, зменшити дефіцит боєприпасів, посилити протиповітряний захист.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *